Stavekontroller i hele systemet

WindowsWindows

Vi arbeider med å lage en stavekontroll som fungerer i hele Windows, men det har bydd på noen utfordringer. Vi oppdaterer denne siden så snart vi har mer informasjon.

BETAOSXWindows

Stavekontrollene for hele OSX er fortsatt av betakvalitet. Den viktigste gjenstående, åpne saken er knyttet til installering av mange språk. Vi har en egen side med instruksjoner for hvordan man kan installere flere språk samtidig. Språklig er disse stavekontrollene like gode som Word-stavekontrollen.

Språk:  Versjon:  Dokumentasjon og kildekode:
Last ned nordsamiskNordsamisk  4.0.1b  Prosjektdokumentasjon for nordsamisk og kildekode.
Last ned nordsamiskLulesamisk  4.0.1b  Prosjektdokumentasjon for lulesamisk og kildekode.
Last ned nordsamiskSørsamisk  4.0.1b  Prosjektdokumentasjon for sørsamisk og kildekode.

Installering: Flytt den nedlasta fila til ~/Bibliotek/Services/ slik: åpne et nytt Finder-vindu, gå til menyen Gå > Gå til mappe ..., skriv inn ~/Bibliotek/Services/ og trykk enter. Deretter kan du flytte den nedlasta fila inn i denne mappa. Dobbeltklikk på fila etter at du har flytta den, eller logg ut og inn igjen.

For å bekrefte at stavekontrollen fungerer, åpne Systemvalg... > Tastatur > Tekst, og sjekk at språket ditt er med på lista i menyen Stavekontroll, med «(MacVoikko)» bak språknavnet. Om ikke, start datamaskina på nytt.

OSX Systemvalg > Tastatur med MacVoikko

Bruk: I programmer som bruker systemstavekontrollen (de fleste programmer, men ikke MS Word, Firefox og noen andre vanlige programmer) kan du bare åpne stavekontrollvinduet: Rediger > Stavekontroll og grammatikk > Vis stavekontroll og grammatikk. Deretter velger du språket ditt i språkmenyen. Om du alltid vil bruke stavekontrollen på dette språket kan du gjøre det til standardspråk for stavekontrollen i Systemvalg > Tastatur > Tekst.

OSX stavekontrolldialog

Linux

En stavekontroll som fungerer i hele Linuxer er alt du behøver der, alle program vil benytte denne. Inntil videre må du bygge stavekontrollen selv, men vi jobber med å få alle nødvendige pakker, inklusive våre egne språkmodeller, tilgjengelige via de vanlige pakkerepositoriene.

Instruksjoner for hvordan du bygger stavekontrollene for Linux finner du her.